Со пуканки и пред се дружба, проследен првиот дел од кино-проекцијата на филмот “The Company”

 

Настанот се одржа во просториите на хотелот Уни Палас во Кавадарци. The Company e Американска мини-серија за активностите на ЦИА и КГБ во текот на “Студената војна“. Блоковските удари помеѓу двете земји, Русија и Америка, ги зафаќа и’ Источните земји; интересна фикција, “драматичен“ сензибилитет на авторот, грандиозна интуиција со која ги опишува страдањата на обични луѓе измеѓу “двете удирања“, популарно наречено – “Студена војна“.

Вториот дел од оваа проекција е закажан за во четврток, 14. ноември од 19 часот во хотелот Уни Палас кај кружниот тек во Кавадарци. 

Повеќе фотографии може да видете овде.

Leave a Reply

Your email address will not be published.