Со Фенг Шуи до повеќе пари

За да привлечете финансиски успех можете да направите некои промени во домот и да оставете позитивната енергија да се погрижи за останатото.

Најблискиот лев агол во било која просторија гледано од влезот треба да се исполни со позитивна енергија.

За почеток тоа место исчистете го добро и отстранете ги сите непотребни работи. После ова поправете или исфрлете ги сите нефункционални работи од својот дом.

Откако сте го исчистиле тоа место исполнете го симболи за богатство, садови за пари, бамбус, или можете да поставите слика од предметот кој го посакувате.

Сите финансиски места во куќата исполнете ги со виолетова и зелена боја, бидејќи виолетовата е бојата на богатството, а зелената на растот и виталноста.

Се разбира треба да внимавате и на парите, чувајте ги уредно во паричник, а не расфрлени насекаде во домот. Парите треба да ги делите со други, споделувајте, и ќе ги добиете назад.

Благодарноста кон сè што имате е многу важна, бидејќи тој став ќе привлече нови позитивни работи во вашиот животот.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.