Сноуден убеден дека направил добро дело

Едвард Сноуден допатува во Москва на 23 јуни, откако кинеските власти му дозволија да замине од Хонг Конг, каде се криеше и покрај американското барање за екстрадиција.
Во меѓувреме тој доби привремен руски азил за да може од аеродромот „Шереметјово“, каде се уште престојува, да се префрли до дипломатските мисии на една од трите јужноамерикански земји кои му понудија азил.
На 23 јули, САД дадоа гаранции дека Сноуден, доколку се врати во својата татковина, нема да биде обвинет за кривично дело кое предвидува смртна казна.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.