Случајот „Ликвидација“ контроверзен како случајот „Ореше“

Ова може да се заклучи од известувањето на голем дел од медиумите во Македонија за вчерашното второ рочиште за случајот „Ликвидација“, во кое кривично се обвинети поранешни судии, адвокат, обвинител и други лица, меѓу кои и новинарот на „Нова Македонија“ Томислав Кежаровски, што пак, само по себе му донесе контроверзност на случајот.

Откако процесот во Кривичниот Суд во Скопје започна на 9-ти август со рочиште во кое одбраната во целост го отфрли обвинението и рочиште во кое беше изнесена правна квалификација во Обвинителниот акт каква што не постои во Кривичниот законик („противзаконито посредување“), вчера се одржа второто рочиште, на кое дел од сведоците. исто така, зборувале контра тврдењата на Обвинителството.

Повеќе прочитајте овде.

Leave a Reply

Your email address will not be published.