„Слободен печат“, нов дневен весник за критичкото новинарство

Весникот ќе чини 5 денари, а ќе започне да излегува некаде околу средината на наредната недела. Главен уредник ќе биде Героски, а негови заменици се Злате Лозановски и Жарко Јордановски, и двајцата поранешни уредниви во дневниот весник „Дневник“. Во уредничкиот тим се и Јасмина Апостолова , а на задните страници на „Слободен печат“ пред читателите повторно ќе биде популарниот Пецко на Дарко Марковиќ. 

Мојот град му посакува среќа на Героски и екипата која ќе работи во “Слободен печат“.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.