“Шишање” (Skinning) – како дел од циклусот филмски проекции со Проект-Еу и Мојот Град

Како дел од соработката меѓу здружението на граѓани ПРОЕКТ-ЕУ и навивачката група ЛОЗАРИ, на 17 декември од 18:30 часот беше прикажан првиот филм од мини серијалот од кино проекции кој ќе се емитува во периодот кој следува.Салата за состаноци во хотелот Уни Палас во Кавадарци беше исполнета до последното столче.Како дел од проектот „Стоп за говорот на омраза на спортските трибини“, присутните имаа можност да го гледаат филмот “Шишање”, чија содржина го задржа вниманието на присутните во целост.  


Филм: “Шишање (Skinning)” 

По завршувањето на кино проекцијата присутни отворија кратка дискусија околу пораката која беше пратена во текот на сиот час и половина.Впечатоците и заклучоците беа очигледно позитивни, а веќе е договорен и насловот за наредната проекција, која со нетрпение ја очекуваат.

 

Погледнете ја и фото-галеријата од настанот.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.