Трајче Стојков од Кавадарци: “Син ми го избркаа од Клиниката во Скопје, почина од леукемија во Бугарија”

Иван имал поднесено барање за бугарски пасош, но терапијата пред да му биде извршена трансплантација требало да ја прима на хематологија.

-Почина во туѓа земја, избркан од Клиниката за хематологија. Кога се вративме во болницата во Софија ни беше срам да кажеме дека е избркан и лажевме дека во Македонија нема лекови, вели татко му Трајче.

Директорката Чевревска го отфрла обвинувањето и тврди дека такво нешто никогаш не кажала така.

-Пациент од Клиниката никогаш не бил избркан, доколку некој сака да се лекува во странство тоа е негово право, изјави за НОВА Чевревска.

НОВА ја пренесува шокантната приказна на кавадарчанецот Стојков Трајче во целост

Leave a Reply

Your email address will not be published.