Се зголемува бројот на заболените од ебола во трите најзагрозени африкански земји

Бројот на новите случаи од ебола е зголемен во трите најтешко погодени држави – Гвинеја, Либерија и Сиера Леоне.

Податоците на СЗО укажуваат на можноста дека напорите во контролата на епидемијата од ебола сепак немале успех според очекуваното. Досега од смртоносната болест починале повеќе од 8.500 лица.

Leave a Reply

Your email address will not be published.