Се роди бебе со џиновска опашка

Ова значи дека неговите пршлени не се развивале како што треба. Како резултат на тоа детето има опашка која излегува од неговата кичма и која и понатаму расте. 

Мајката на детело изјавила дека лекарите и потврдиле дека отстранувањето на овој надворешен дел од телото не е така едноставна работа. Лекарот Huang Chuanping изјавил дека доколку само го отсечат овој дел од телото, тој повторно ќе израсти. Мора да се обработи кичмениот канал со цел да не се обнови повторно. Лекарите најмногу стравуваат дека последиците кои подоцна во животот на детето би можеле да се јават поради операцијата можат да бидат сериозни.

Оваа појава наводно не е толку ретка – се случува еднаш во 1000 родени деца во Англија. 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.