Се појавија суперкомарци – 20 пати поголеми од обичните

Познати се како галинипери, и ја окупираа централна Флорида, каде властите упатиле предупредување за граѓаните да внимаваат. Бранот од вакви комарци следел по големите дождови кои ги донеле тропските олуи.

Овие застрашувачки суперкомарци се поагресивни и напаѓаат луѓе. Среќа е што овие монструми не пренесуваат опасни вируси. Лошата вест е дека се многу агресивни, напаѓаат и преку ден и навечер – луѓе, животни па дури и риби.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.