Се буди револуционерниот дух на младите од Кавадарци

Над стотина средношколци во овој момент (14 часот) се на протест во училишниот двор на гимназијата “Добри Даскалов“ во Кавадарци. Како што дознаваме од извори кои се дирекни учесници во настанот во тек е состанокот помеѓу претседателите на класовите со директорката на гимназијата.

Во меѓувреме додека трае протестот, службените лица во гимназијата ги отстраниле таблите на кои беа објавени списоците од резултатите.

Со повеќе информации во текот на денот.

Leave a Reply

Your email address will not be published.