СДСМ, заборавивте, како и зошто изгубивте во 2006. Прашајте го Бучко.

Во 2017 “живот” ќе враќате со Бучко ? Со Лиле, Милетиќ, Љубчо? Чувајте си ги.

“Владо Бучковски на роденденот на Заев, на вечерашниот митинг. Со црвена лента, како висок партиски претставник. Ма, бравос.

bucko-buckovskiБачило, Тенковски делови..ништо од тоа не важи. Очито. Во 2017 “живот” ќе враќате со Бучко ? Со Лиле, Милетиќ, Љубчо? Чувајте си ги.

Па, Бучко, освен што се “дружеше”, отвораше, затвораше истраги, со овчарот Иснифарис во бачилото, освен што 9 години никако да дознаеме што правеше со тенковски делови, пошто “сваровски” му укинаа 3 пресуди, меѓудругото во негово време се правеше и онаа обиколница, со грчка “Терна”, која ја споменувате во кампања како гл.виновник за ланските поплави и жртви.

Па, барем да го качевте на бина да раскажеше од што материјал беше направена, од картон или гипс.
Всушност, што не го викнавте и овчарот Иснифарис, позабавно ќе беше. И оној правобранителот од “Бачило”, чиј адвокат беше Шилегов.

СДСМ, заборавивте, како и зошто изгубивте во 2006. Прашајте го Бучко.”

пишува Јорданка Ивановска – Јоци