Самарас не сака да го види Груевски ни под разно

Во писмото тој побара директни и брзи средби меѓу двајцата премиери со нивни тимови за да се интензивираат преговорите за надминување на проблемот со името меѓу двете држави.

Kако што дознава „Дневник“, во одговорот Самарас ги одбива средбите со македонската страна на највисоко ниво со образложение дека немало потреба од нив бидејќи Грција не била таа што ги блокира евроинтеграциите, туку самата ЕУ не дозволува Македонија да оди напред.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.