(Видео) САД со ново беспилотно летало

Новото беспилотно летало е со димензии на еден борбен авион. Ова беспилотно летало, може да полетува и слетува на носач на авиони без никаква помош од човечки фактор.

Ваквото беспилотно летало освен за набљудување може да се употребува и во борбени случаеви како и да се користи како класичен бомардер.

Името на новото беспилотно летало е X47-B.

Leave a Reply

Your email address will not be published.