САД очекува пад на невработеноста

ФЕД планира краткорочните каматни стапки да ги држи на ниво блиску до нула доколку невработеноста се намали до нивото од 6,5 отсто.

Управата очекува инфлацијата да се намали под првично очекуваните 2 проценти. Во соопштението на банката се наведува дека ФЕД ќе продолжи со силната поддршка за заздравување на економијата со држење на основната каматна стапка меѓу 0 и 0,25 отсто.

Leave a Reply

Your email address will not be published.