САД купува хеликоптери од Русија

Хеликоптерите МИ-17 ќе се користат во специјалните простори за борба против тероризмот и нарко босовите, како и за некои други специјални операции.
Пентагон очекува дека трансферот ќе заврши до крајот на 2014 година, а договорот со руската компанија Росенборг уклучува и резервни делови, како и неколку видови на техничка опрема. Пред година дена оделот за одбрана купи 12 хелихоптери МИ-17 за 217,7 милиони долари.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.