САД: Девет дена до економски колапс или решение?

Ако демократите и републиканците не успеат да се договорат, државата по прв пат во историјата би останала без готовина и нема да може да ги плаќа пристигнатите обврски.
Како што се приближува 17 октомври, вниманието на политичарите и на јавноста од буџетската криза се насочува кон новиот проблем, продолжувањето на задолжувањето на Владата, затоа што тој ден американскиот јавен долг ќе достигне 16,3 трилиони долари и ќе се достигне границата до која може да се позајмат средства за плаќање на обврските, таканаречен врв на долгот.

Leave a Reply

Your email address will not be published.