Руска православна црква цела изградена од дрво

Црквата Киќи Погост која се состои од две цркви, се наоѓа на мал остров по име Кижи, во средината на езерото Оњега, на северозападниот дел од Русија, во близината на границата со Финска.
Црквата е направена целата од дрво, и е стара е неколку века што покажува колку е отпорно дрвото како матрејал.
Изградена е во 18 век.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.