Роси: Не си одам од Јамаха

Неговиот договор со Јамаха истекува на крајот на 2014 година, а Сузуки ќе се врати во Мото ГП караванот во 2015 година, каде што шеф на проектот ќе биде Дејвид Бривио.
“Ова е мојот тим и мој мотоцикл. Се додека можам да се борам за подиумот, нема да се мрдна одовде. Никогаш не викај никогаш, но Сузуки во овој момент не е опција“, ова го изјави Роси за да ги демантира шпекулациите околу неговото заминување во Сузуки.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.