Разговор со Звонко Маковиќ

Гостин на дебатата беше хрватскиот историчар на уметност, поет и есеист Звонко Маковиќ, кој го искажа својот остар критички став за проектот Скопје 2014. Дискусијата ја модерираше Никола Гелевски.

Подолу може да погледнете видео снимка од целиот разговор.

извор: Окно

Leave a Reply

Your email address will not be published.