Реал според Форбс остварил најмногу профит минатата сезона

Податоците зборуваат дека Реал моментално на пазарот вреди 3,3 милијарди долари, што преставува пораст за милијарда и пол долари во однос на минатата спроведена листа од Форбс. Реал Мадрид беше на второто место а пред него во тие моменти се наоѓаше екипата на Манчестер Јунајтед. Англискиот првак во моментот вреди 3,17 милијарди американски долари.
Според магазинот Форбс вака изгледа листата на богатство на клубовите:
1. Р.Мадрид 3,3 милијарди долари;
2. Манчестер Ј. 3,17 милијарди долари;
3. Барселона 2,6 милијарди долари;
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.