Дамаск: Пукано со снајпер врз возилата на UN

Истрагата е започната од денеска во утринските часови. Извештајците од Дамаск јавуваат дека инспекторите се тргнати во акција на откривање од возможни воени акции каде би се користело хемиско оружје. Инспекторите се тгнати во вид на конвој од седум возила со помош на сириско обезбедување.
На првото возило со ознаки на Обединетите Нации е пукано од непознат снајпер, изјави портпаролот на Обединетите Нации Мартин Несирк, и исто така изјави дека никој не е повреден.
Сириската државна телевизија објави информација дека на стручњаците на Обединетите Нации е пукано од страна на терористи.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.