Протест против Законот за абортус

Невладините организации како и големиот број граѓани ја продолжуваат „борбата“ за запирање на донесувањето на овој закон, кој според нив продира во основните права на жената, која самостојно треба да одлучува во донесувањето на одлуката за прекин на бременоста.

91 светски и домашни организации го стави својот потпис на писмото адресирано до пратениците во собранието и до Премиерот и сметаат дека и покрај направените измени, министерот Тодоров повторно ги манипулира жените.

Фото А1ОН

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.