ВМРО – БНД бара смена на македонскиот устав

Ова се наведува во бугарските медиуми за меѓувладината средба, при што покрај оценките на двајцата премиери, без исклучок се споменуваат и протестите на ВМРO-БНД пред општинската зграда во Ќустендил, кои тие ги нарекуваат симболични.

Писмото со совети и барања е потпишано од Националниот извршен комитет на партијата и во него Орешарски е советуван на какви позиции да застане бугарската влада во разговорите и што треба да побара од Македонија за да се подобрат односите меѓу Скопје и Софија.

Leave a Reply

Your email address will not be published.