Проблеми со водоснабдувањето во општините Кавадарци и Росоман!

Технички проблеми со водоснабдувањето, рестрикции во Кавадарци и Росоман

Поради технички проблем на хидро системот „Бошава“ и неможност за испорака на вода за пиење во доволна количина од новиот систем се воведува рестрикција на водата за пиење, информираат од ЈП Комуналец.

Рестрикцијата ќе се применува од 00.00 часот до 05.00 часот се додека не се отстранат техничките проблеми  по што ќе се нормализира водоснабдувањето во Кавадарци и Росоман.

Извор КТВ