Проблематично екстерно оценување. Потпиши се за да се прогласи за пилот!

Секој потпис е глас упатен до Министерството за образование и наука, Бирото за развој на образованието и Државиот испитен центар , со порака да се направи сериозна анализа на пропустите од спроведувањето на екстерното оценување, да се работи на редефинирање на целите во насока на подобрување на образовниот систем, да се напушти концептот на пласирање притисок и страв врз учениците и наставниот кадар и да се корегираат сите технички пропусти. Единствено доколку тестирањето се прогласи за пилот учениците и професорите нема да бидат оштетени, а образованиот процес ќе добие одлична можност за корекција и подобрување.

Петицијата започнува на 3ти јули 2013 година (среда) во период од 10 последователни дена, во 15 градови во државата: Скопје, Тетово, Гостивар, Кичево, Дебар, Струга, Охрид, Битола, Велес, Куманово, Кратово, Делчево, Гевгелија, Неготино и Штип.


Анализа и препораки – екстерно оценување во училиштата во Република Македонија

Распоред на градови, локации и термини за петиција:

Информациите наведени подоле се однесуваат на датите: 03 јули (Среда), 04 јули (Четврток) и 05 јули (Петок)

 

 

Град Локации Време
Битола Широк сокак – пред Веро маркетот

 

Трговски центар во нова Битола

09-13 / 17-21 часот

 

17-21 часот

Велес Спроти Гимназијата „Кочо Рацин“ 17-21 часот
Гевгелија Плоштад

 

Градски пазар, Градска библиотека

09-13 / 17-21 часот

 

09-13 часот

Гостивар    
Дебар Градска плажа

 

Градски Плоштад

14-18 часот

 

18-22 часот

Делчево    
Кичево Дом на култура

 

Пред пицерија Рома

10-13 часот

 

18-21 часот

Кратово Дом на Култура, Здравствен дом, Автобуска станица

 

Дом на Култура, Градски плоштад

10-13 часот

17-21 часот

Куманово Плоштад, Парк Соколана 17-21 часот
Неготино Градски плоштад 17-21 часот
Охрид    
Ресен    
Скопје ТЦ Бисер, Улица Македонија

 

Градски плоштад (на фонтана), Жена парк

10-13 / 17-21 часот

 

17-21 часот

Струга СОУ „Ибрахим Темо“, СМУ „Тетоец“, ДСУ „Нико Нестор“ 10-14 часот
Тетово Кај Стара лименка

 

T-Mobile, центар

11-14 / 16-20 часот

 

16-20 часот

Штип Нама

 

Суитлак/Кртеќе

Парк 8-ми Ноември

11-15 часот

 

19-23 часот

17-21 часот

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.