Предизвик за хуманите граѓани, апел за помош во борбата на Марија

Откако била дијагностицирана, и била направена операција на главата. Прогнозите на лекарите биле песимистички. Само еден во 10 милиони преживувале ваква операција. 7 часа, додека траела интервенцијата семејството било во неизвесност. Но сепак, малата Марија успеала да преживее.

Операцијата која сега и е потребна на Марија за двоење на прстите не може да ја изведат лекарите во Македонија. За таа цел, таа мора да оди во Турција, за што потребни се околу 13000 евра. И двајцата родители се невработени. Васил до неодамна работел но поради обврските кои ги имал со ќерка му често отсуствувал поради што добил отказ од работното место.

Семејството Симовски се обратиле и до Фондот за здравствено осигурување, од каде чекаат одговор и се надеваат дека државата ќе им ја покрие потребната сума. Во меѓувреме отворени се телефонски броеви како и жиро сметка на која сите хумани луѓе може да донираат и да и помогнат на малата Марија.

Семејството вели дека секоја парична помош им е добредојдена.

Сметка во ТТК БАНКА
Денарска: 290500013221902
Девизна: 50-060-0032096.6
Iban code MK07290060003209681
Swift TTXBMK2X странство

Телефон за донации
VIP   077 – 143 – 705
ONE  075 – 143 – 155

One thought on “Предизвик за хуманите граѓани, апел за помош во борбата на Марија

  • February 26, 2016 at 1:57 pm
    Permalink

    како да го контактираме семејството со цел да помогнеме?

Leave a Reply

Your email address will not be published.