ВИДЕО Пожар во “Torch”, една од највисоката зграда во светот

Пожарот избил на 50-тиот кат, а причините за инцидентот се уште не се познати. Поради силниот ветер огнот брзо се проширил и зафатил десетина катови.
Во гаснењето на огнот учествувале десетина пожарникарски возила, по што пламените јазици биле ставени под контрола и нема повредени лица.
Во 2011 година во главниот град на Обединети Арапски Емирати, Дубаи, изградена е зградата „Торч“, која со висина од 336 метри е прогласена за највисока зграда во светот.

Leave a Reply

Your email address will not be published.