Повик за протест за Кежаровски

Сите новинари, медиумски работници како и граѓаните се поканети за да се одбележи борбата за слобода, а воедно и да се изрази несогласување со затворската казна за колегата Кежаровски кој доби две годинини повисока затворска казна од првообвинетиот во случајот „Ликвидација“ велешкиот судија Иле Танев.

Со молк и облечени во црно сите присутни на симболичен начин ќе изразат револт за заробената медиумска слобода и условите во кои работат новинарите денес.

Извор А1ОН

Leave a Reply

Your email address will not be published.