Потона брод кој пренесувал оружје од САД за бунтовниците во Сирија

Mol Confort Потонал поради сеуште нејасни причини, отпловувајќи од Сингапур за Џедах и Северна Европа оставајќи позади себе илјадници контејнери. Несреќата се случила откако големиот брод кој превезувај оружје се прекршил на два дела од засега непознати причини.

Ова е прв случај на ваква несреќа во бродскиот сектор, кога модерен океански брод за превоз на роба (произведен во Јапонија) потонува во океанот откако се прекршува на два дела. Ништо вакво не се случило до денес и никој не верува дека е можно, дури ни теоретски. Но сепак оружјето за Сириските бунтовници како “донација” од Американците нема да стигне до своето одредиште.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.