Поголем одзив на гласање во општина Кавадарци споредбено првиот круг

5% повеќе гласачи од општина Кавадарци излезени во споредба со првиот круг

На ниво на Република Македонија од 98% обработени податоци кои пристигнале од избирачките места, околу 24.38% од граѓаните своето гласачко право го направиле заклучно 13 часот.

До 13 часот во Кавадарци гласале 39,4% од 32.706 граѓани со право на глас. Се гласа на 60 избирачки места за двајца кандидати за градоначалник.

Во овој втор круг заклучно 13 часот излегле 5% повеќе гласачи во споредба со првиот круг.