Двe минофрлачки гранати ја погодија сириската централна банка

Според истиот извор, при нападите нема човечки жртви, туку е предизвикана само материјална штета.
Едната граната паднала на покривот од објектот, што се наоѓа во центарот на Дамаск, а втората на паркингот пред зградата.
Сириските бунтовници создадоа мрежа од бази во предградијата на Дамaск, од каде што редовно го гранатираат центарот на градот.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.