Почна доделувањето на Нобелови награди

Нобеловци се двајца Американци, Џејмс Ротман и Ренди Шекман, и Германецот Томас Шидоф, се наградени со оваа престижна награда бидејќи допринедоле со своите истражувања на полето на медицината.
Во наредните неколку денови ќе бидат објавени и имињата на добитниците на Нобелова награда за физика, хемија, економија, книжевност и мир.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.