Почина Срѓа Поповиќ, најистакнатиот борец за човекови права

Поповиќ е роден во Белград, завршил Правен факултет во 1961 година и станал партнер во семејната адвокатска канцеларија која во 1933 година ја основал неговиот татко Миодраг. Набргу станал најистакнатиот борец за човекови права во Југославија.
Во поново време во јавноста говореше најчесто како адвокат на семејството на убиениот премиер на Србија Зоран Ѓинѓиќ и инсистираше на расветлување на политичката позадина на атентатот.

повеќе ТУКА, и ТУКА

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.