Почина работник за време на протест за плата

Според информации од СВР Штип, на протестот на кој вработените изразувале револт заради доцнење на платите, но и нивно намалување, уште две работнички побарале медицинска помош, и тие по укажаната помош во Клиничката болница во Штип, сега закрепнуваат во домашни услови.

Во оваа штипска фабрика се вработени од 700 до 1000 лица, во зависност од производствениот процес. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.