Почина фоторепортер Чедомир Ненковиќ

Во својата богата кариера работеше во дневниот весник „Вечер”, во „Дневник” беше уредник на фотографија, а работеше и како дописник на новинската агенција „Танјуг”. Има реализирано и повеќе фоторепортажи за познатиот магазин „Нешенел Џиографик“.

За своите фотографиите има добиено повеќе меѓународни награди и признанија.

Чедомир Ненковиќ ќе биде погребан денеска на градските гробишта во Бутел.

Leave a Reply

Your email address will not be published.