По 17 години поминати во затвор, прогласен за невин

Овој кинески државјанин е обвинет поради убиство на својата жена, и поради тоа обвинение тој е затворен во затвор каде 17 години ја опслужува својата затворска казна.
И покрај својата жалба, судот сепак не ја поништил првостепената одлука за негово обвинување и прогласување крив по делото за кое се терети. Овој кинески државјанин е осуден за убиство на својата жена во 1996 година, каде што по обвинението е затворен во некој од кинеските затвори и до ден денеска ја опслужувал казната за убиство на неговата жена.
Тој е пуштен на слобода поради смена на судскиот тим во овој провинциски суд, тим кој констатира дека нема докази за обвинување на овој граѓанин, и поради тоа по 17 години поминати во затвор е прогласен за невин.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.