PhotoMath – апликација за решавање математички проблеми

Принципот на работа е едноставен. Ако сте соочени со равенка која не знаете да ја решите, морате само да ја сликате со својот пемтен телефон. Се останато за вас ќе одработи PhotoMath: не само што ќе ви даде решение на равенката, туку ќе ја добиете и целата постапка по чиј пат се дошло до решението.
Откако MicroBlink, војата апликација ја претсавила на саемот TechCrunch во Лондон, не требало долго приказната да се прошири низ целиот свет. Пофалби добија од сите медиуми како што се Forbs, Business Insider и CNN, а набрзо стигнала и фактичката потврда дека станува збор за врвен производ: PhotoMath стана најпопуларна апликација на американскит AppStore, пред Facebook Messenger.
 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.