Пендаровски: Власта и опозицијата мора да договорат црвени лини за името

Кандидатот за претседател од СДСМ вели дека во земјава има политички затвореници, а актуелната власт ја разнишала демократијата.

Пенадровски порачува дека барањето на ДУИ за консензуален кандидат за претседател е всушност барање за коалициски кандидат за претседател. Според него кавгата меѓу Груевски и Ахмети се сценарио.

Пендаровски порачува негов трагет не се партиите од албанскиот кампус и нема да се пазари со нив, ниту да договара пренос на гласови. Вели нему таргет му се граѓаните. 

извор: 24 Вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.