Паско Кузман осомничен и за кражбата во Музејот на Македонија

Поранешниот директор на Дирекцијата за заштита на културно наследство паско Кузман е осомничен и за кражбата на вредни артефакти од Музејот на македонија, потврдуваат за Пресс24 извори од истрагата. Тој веќе е во куќен притвор за дело поврзано со случајот Фаланга.

Петмина приведени веќе се изведени пред истражен судија а кај двајца сеуште се вршат претреси. Меѓу приведените има еден актуелен и еден поранешен директор ан Музејот.Според истрагата, украдени се 166 вредни предмети од културно историско значење.

Извор Прес24 

Leave a Reply

Your email address will not be published.