(Видео) Во Шибеник свеќи по повод дваесет годишнината од смрта на Дражен

Неговата трагична смрт остана голем губиток како за неговиот град така и за цела Хрватска, Балкан, Европа, Светот. Граѓаните на Шибеник во текот на вечерта 6-7 на неговото кошаркарско игралиште палеа свеќи во вид на благодарност за се што тој им даде ним.

За животот и кариерата на Дражен Петровиќ повеќе ќе прочитате во претходната вест (или со кликање на линкот МојотГрад), каде што имаате можност да го проследите и документарниот филм за Дражен Петровиќ.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.