Пад на курсот на еврото

Еврото се разменуваше за 1,13 долари вчера во 21,40 часот, а само еден час пред соопштението на ЕЦБ неговата вредност изнесуваше 1,14 долари.

Падот на курсот на еврото се зголеми по соопштението на ЕЦБ дека грчките банки веќе нема да можат да земаат кредити, користејќи грчки државни обврзници или обврзници гарантирани од Владата.

Leave a Reply

Your email address will not be published.