(ВИДЕО) Жерновски: Ова дивеење повторно нема да дозволиме да се случи

Тој порача дека вакво дивеење и демонстрација на сила нема да се дозволи уште еднаш и го повика премиерот Никола Груевски да дојде на вонредната седница на општина Центар на граѓаните да им објасни зошто го прави сето ова.

Тој ги повика граѓаните на вонредната седница на општина Центар следната недела, но и премиерот Груевски.

На протестот, повторно беа поставени шаторите кои беа отстранети со асистенција на полицијата. Граѓаните револтирани што власта прави чекори со кои не се согласуваат-уништување на зеленилото и градење објекти пред нивните влезови.

Теорииите дека сето ова има финасиска исплатливост, и дека со новиот објект за Советот за радиодифузија нема да се плаќале скапи наемнини, го оценија како чиста глупост.

Извор А1ОН

Leave a Reply

Your email address will not be published.