Oткриен нова орган во човековото тело

Ова откритие многу ќе влијае на сите досегашни истражувања на очните болести и ќе им помогне на хирурзите да ги зголемат шансите за поволен исход кај пациентите кои одат на операција или трансплантација на рожницата. 

Новооткриеното ткиво го доби името Дуин слој, според професорот по име Харминдер Диа од Универзитетот во Нотингем, кој го открил. Научникот до ова откритие дошол симулирајќи трансплантација на човековата рожница на очите донирани за истражување.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.