Околу 30.000 затвореници штрајкуваат со глад во САД

Затворениците своите оброци ги одбија во понеделникот и вторникот поради искажување на протест против условите во кои се држат повеќе од 4500 затвореници.Околу две третини од затворениците во понеделникот и вторникот не сакале да го земат својот појадок и ручек, а околу 2000 затвореници не биле на работа или на еманципаторските обуки
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.