(Фото) Големи одрони на патот кон ски центарот Кожув

Фотографиите се сликани изутрината околу 7 часот. Поради непроодноста на патот луѓето се приморани возила да ги оставаат многу подалеку па до врвот “Зелен брег” наместо предвидените час и половина пеш, им се потребни околу 4 часа.

kozuf odron1 kozuf odron2

Планинарите апелирааат до надлежните од “Јавното претпријатие за државни патишта” да се расчистат одроните на патот и да се овозможи проодност. За краток период ова е веќе втор пат како оваа делница е непроодна кон Ски-центарот Кожув.

kozuf odron3

Фото Дневник

Leave a Reply

Your email address will not be published.