Од декември директни преговори за името под покровителство на Брисел?

Се очекува двете влади за новата рамка да се изјаснат брзо, во пресрет на декемврискиот самит на ЕУ. Се проценува дека Скопје веќе ја прифатило иницијативата, па сега се чека на одговор од Атина. Се верува дека и ОН формално ќе се согласат со иницијативата.

извор: Плусинфо

Leave a Reply

Your email address will not be published.