Од 15 Ноември започнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата

За претстојната зимска сезона санкционирањето ќе биде во согласност со постојниот правилник за зимска опрема во автомобилите, со кој се пропишува казна од 15 евра.

Според најавите на новиот закон за безбедност во патниот сообраќај предвидени се казни од 45 евра за неносење на зимска опрема. Моторните возила и работни машини кои учествуват во сообраќај надвор од населено место во периодот од 15 Ноември до 15 Март задолжително треба да поседуваат пропишана зимска опрема.

Leave a Reply

Your email address will not be published.