Обвинет за убиство на Немцов ја призна вината

Судијата Наталија Мушникова соопшти дека обвинетиот ја признал вината и ќе биде во притвор до 28 април. Освен признанието тој само побарал да има фер судење.
Другиот обвинет, Анзор Губашев пред судот изјави дека е невин по обвиненијата, но и тој останува во притвор.
Мерка притвор е изречена и за другите тројца осомничени за соучество во убиството на Немцов, Хамзда Бахаев (45), Тамерлан Ескерханов (34) и Шагид Губашев (31). Тие се осомничени за соучество во убиство, извршено како дел од организирана криминална група, како и за незаконско поседување оружје. Судијата Мушникова потенцираше дека тие се осомничени за тешки кривични дела за кои се предвидува затвор до 10 години или дожевотен затвор.

Leave a Reply

Your email address will not be published.