Обама побара да се одговори на барањата на демонстрантите во Египет

Во соопштението на Белата куќа се наведува дека Обама, за време на африканската турнеја, побарал да се одговори на барањата на демонстрантите, кои бараат оставката на Морси и предвремени избори.
Во текот на разговорот Обама го потенцирал значењето на демократскиот процес и напоменал дека кризата може да се реши само со политички средства.
Американскиот претседател исто така изразил загриженост поради насилството врз демонстрантите, како и поради сексуалните напади врз жени.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.